fbpx

Burkolat kisokos I.

Ebben a bejegyzésben tisztázunk néhány olyan burkolat témához kapcsolódó fontos fogalmat, amelyek gyakran előfordulnak vásárlóink kérdéseiben. Mit is jelentenek ezek a kifejezések, illetve hol alkalmazzuk ezen termékeket. Minden, amit a csempéről és járólapról tudni kell.

Fürdőszoba csempe

A csempéket elsősorban fürdőszobai felhasználásra tervezik. Ezekhez a kollekciókhoz a legtöbb esetben gyártanak járólapot is, hogy harmonizáljon az egész tér. Mivel fürdőszobáról van szó, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy vizesség esetén se váljon csúszóssá a járólap felület. A gyártók a csúszásmentességet R jelzéssel tüntetik fel a burkolat csomagolásán. A fürdőszobába az R9-es és R10-es jelzésű burkolat a megfelelő.

Azonban manapság nemcsak csempével burkolhatjuk a fürdőszobát, hanem járólapot ugyanúgy tehetünk falra. Csempét viszont nem ajánlatos a padlóra helyezni, mert nem rendelkeznek olyan kopásállósággal.

Fürdőszobába különösen ajánljuk a visszafogott stílusú Paradyz Pandora termékcsaládot vagy a mintásabb csempéket kedvelőknek a Ragno Frame családot.

A teljes csempe választékunkat IDE kattintva találod.

Konyha csempe

Ha konyha csempe jut eszünkbe, akkor valami olyanra gondolunk, amit kimondottan konyhai igénybevételre terveztek, ez azonban egy tévedés. Ilyen tekintetben nem létezik konyha csempe. Ha valami konyhai csempe, akkor az maximum a konyhára jellemző motívumok miatt lehet. Ugyanúgy rakható fürdőszoba csempe konyhába, ahogy konyha csempe fürdőbe. Viszont érdemes odafigyelni a burkolat választásánál arra, hogy ne legyen túl kényes a csempe. Ez főleg takarítás szempontjából fontos, így a háziasszonyok sok időt spórolhatnak meg, ha nem kell minden apró foltot egyből lemosni.

Konyhai csempe választékunkért kattints a képre. 

Paradyz Uniwersanle Inserto Leaf B 30x60 cm

Metro csempe

A metró csempe a párizsi földalatti tömegközlekedésben túlnyomóan használt burkolatáról kapta a nevét. A klasszikus metró csempe fehér, fényes kb. 10×20 centiméter nagyságú, ezenbelül megtalálható az egyszerű sima felületű és a fózolt szélű változata is. Napjainkban azonban már rengeteg formájával és színével találkozhatunk.

Konyhánk, fürdőszobánk, vagy akár nappalink hangulatát könnyedén feldobhatjuk a metró csempe egyedi stílusával, amely bármilyen más stílussal jól párosítható. Egyaránt beleillenek a klasszikus és a modern hangulatú helyiségekbe is.

Metró stílusú csempékért kattints IDE.

Paradyz Uniwersalne Inserto Leaf A 30x60 cm

Mozaik csempe

A mozaik csempe legtöbbször hordozóhálóra ragasztott apróra  (1-2cm-es) vágott csempedarabok. Persze ebből is vannak különlegesebb termékek, mint például a kavicsból, üvegből, fából, vagy fémből készült mozaikok. Ezeket a dekoratív mozaik csempéket rakhatunk fürdőszobába és konyhába egyaránt. Ezek a felületek megtörik az egysíkú, egybefüggő burkolatot és egyedivé teszik a helyiséget.

Fürdőszobában burkolhatjuk mozaik csempével az épített zuhanyzót, így egyáltalán nem lesz csúszós a padló. Ezenkívül rakhatjuk a tükör mellé vagy tetszőleges helyre dekornak, ezzel megtörve, megnyújtva a teret. 

Konyhában főleg a bútorok közé szokás kisebb, nagyobb méretű mozaikot rakni. Abból kifolyólag, hogy az egyébként háttérbe szoruló területet kiemeljük.

Az összes mozaik csempét IDE kattintva találod.