fbpx

Burkolat kisokos II.

Kisokosunk második részében még mindig a csempékhez kapcsolódó fogalmakat magyarázzuk meg. Viszont ebben a bejegyzésben nem a burkolat fajtákról lesz szó, hanem olyan fogalmakról, amik szorosan kapcsolódnak a csempe vásárláshoz.

Csempe árak

A csempék árai rendkívül széles skálán mozognak. Találunk ugyanis 1500 Ft/négyzetmétertől kezdve egészen az 50.000-100.000 Ft/négyzetméter árkategóriájú csempéket is. Az alacsonyabb 1500-2000 Ft-os kategóriától, mi inkább azt javasoljuk, hogy mindenki tartózkodjon, kivéve ha a régi kommersz panelos fürdőszobára vágyik. Ha esztétikus otthont szeretnénk építeni, akkor inkább a 3000 és 7000 Ft/négyzetméter között mozgó, lapokból válogathatunk. Ez a kategória még megfizethető, de ebben a szegmensben sokkal-sokkal szebb burkolatokat találunk.

Válogass kedvedre az eburkolat.hu weboldalunkon vagy látogass el üzleteinkbe, hogy megtaláld a megfelelő burkolatot.

Paradyz Porcelano Blue 30x60 cm csempe
Paradyz Porcelano Green Dekor 30x60 cm csempe

Csempe élvédő

A csempe élvédő profilok hozzájárulnak az esztétikus sarok kialakításhoz azáltal, hogy színük illeszkedik a fuga árnyalatához. Azonban lehetőséget nyújtanak a kontraszt hatások létrehozására is. Használatukkal elkerülhető a csempék élcsiszolása, tökéletes védelmet nyújtanak sarokleverődések, törések ellen, hiszen kiváló ütés- és kopásállósággal rendelkeznek.

A színeken kívül léteznek különböző anyagú csempe élvédők is. Vásárolhatunk műanyag, illetve alumínium élvédőt egyaránt. Attól függően, melyik illik jobban a fürdőszobánk vagy konyhánk csempéjéhez.

Csempe outlet 

A csempe outlet nem más, mint a kifutó termékek kiárusítása. Itt csak olyan termékek közül válogathatunk, amelyek vagy megszűnnek vagy az adott cég már nem kívánja forgalmazni a jövőben. Fontos szem előtt tartani, hogy ezek a csempék csak korlátozott mennyiségben érhetők el. Ebből kifolyólag, ha nem elég a vásárolt burkolat, akkor ugyanolyan árnyalatú csempét nem tudunk a jövőben rendelni.

Mindemellett ezeknél az outletes csempéknél az utolsó négyzetméterek általában csak egyben vásárolhatók meg. Mivel más vásárló pár négyzetméter burkolattal nem tudna mit kezdeni, ezért lehet csak egyben megvásárolni a készletet. Az úgymond felesleges, fennmaradó sértetlen csempét érdemes megőrizni a későbbiekre. Hátha valamilyen kisebb nagyobb felújítás során szükség lenne még burkolatra. Ugyanis nagy a valószínűsége, hogy az utólag vásárolt csempe árnyalata eltérne az eredetitől.