fbpx

Látványtervezés 3D technikával

Sokan hallottunk már a látványtervezés kifejezésről, azonban még sem tudjuk pontosan, hogy mit is jelent, vagy mire számíthatunk, ha látványtervet csináltatunk. Elkészítéséhez csupán méretbeli adatokat szükséges megadni, és kiválasztani a számunkra szimpatikus burkolatokat valamint szanitereket. Ezek után nincs is más dolgunk, mint várni, hogy a korábbi adatok által megtervezzék számunkra egy program segítségével álom fürdőszobánkat.

Habár a látványterv készítés népszerűbb lett az elmúlt években, mégsem élnek sokan a lehetőséggel, pedig érdemes rászánni az időt és energiát. Abban az esetben, ha úgy gondolnánk, hogy nem érdemes megcsináltatni, gondoljuk, végig mennyi mindenben a hasznunkra válhat. Segítségével nem kell a képzeletünkre hagyatkozni, megnézhetjük egy képen, hogy milyen lesz a valóságban berendezve a fürdőszoba az általunk választott csempékkel és szaniterekkel. Nem is gondolnánk, hogy mennyire sokat számít az elrendezés, hogy melyik dekor csempe hova kerül, vagy éppen az is, hogy mennyit változtat egy ajtókeret színe az összképen. A részletek nagyon fontosak lehetnek egy ilyen projektnél, egy apró módosítástól könnyen más lehet akár egész fürdőszobánk megjelenése. A külső kinézeten kívül pedig olyan fontos részletekre is fény derülhet, hogy mennyire fog funkcionálni az elrendezés a valóságban. Például elfér-e úgy a mosógép, hogy kényelmesen ki tudjuk nyitni az ajtaját, ne csapjuk neki semminek.

 

Tudjuk, hogy ahány ember annyi féle ízlés, azonban ilyen döntések előtt érdemes utána nézni az aktuális trendeknek. Könnyen lehet, hogy megtetszik valami első látásra, és el is tudjuk dönteni, hogy mit szeretnénk. A BNF Kft. munkatársai ismerik az aktuális trendeket és örömmel segítenek, áruházainkban pedig számos termék megtekinthető. Jelenleg ugyanannyira népszerűek a modern, letisztult kialakítások, mint az otthonos, vintage küllem. Színek tekintetében a szürke, és bézs legkeresettebbek, de a fahatású burkolatok is kedveltek. Egyre többen nyitnak azonban különböző minták és a pasztellszínek felé is, különösen népszerű a vízkék halszálkás csempék, melyek egyre több gyártó kínálatában megtalálhatók.

 

Azt is el kell döntenünk, hogy mekkora méretű lapokat szeretnénk. A látványtervezés során megtekinthetjük hogy fest a választott csempe, igény esetén pedig kollégáink tudnak kész példákat mutatni. Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendek a nagyobb méretű csempe lapok, például a 60×120-as méret. Azért is javasoljuk a nagyobb méretű lapok választását, mert nagyítják optikailag a teret, illetve kevesebbet kell fugázni, am praktikus, hiszen könnyebben tisztítható, nem penészesedik.

Érdemes még néhány szempontot figyelembe venni a döntés meghozatala előtt, amire lehet, hogy nem gondolnánk, de fontos. Lényeges a kialakítás és a komfort, hogy minden könnyen hozzáférhető és használható legyen. Továbbá érdemes odafigyelni, hogy olyan felületet válasszunk, amit könnyen tisztán tudunk tartani, hiszen a fürdőszobai burkolatok és szaniterek hamar vízkövesednek.

 

Kollégáink mindenben készséggel segítenek, azonban van néhány dolog, amivel érdemes készülni. Nagyon fontos, hogy tudjuk a helyiség és a berendezések pontos méreteit, például a belmagasság vagy az ablak parapet magassága is ide tartozik. Szintén fontos, hogy tudjuk, hogy vannak-e fix kiállások, hiszen lényeges, hogy ezek köré kell tervezni, vagy lehet szabadon kialakítani egy adott teret. Azt is érdemes észben tartanunk és belekalkulálni a látványtervezési folyamatba, hogy a hatalmas választék miatt nem mindegyik csempe család található készleten, így érdemes őket időben megrendelni.

Ha nincsen még elképzelésünk az sem probléma, a kínálat megtekintésekor biztos lesz olyan variáció, amely tetszik nekünk, hiszen hatalmas a választék. Amennyiben a döntés nehéz, segítünk különböző kérdésekkel, hogy biztos olyat válassz, ami igazán a te ízlésed. Érdemes átgondolni elsősorban, hogy a hideg vagy meleg színeket kedveljük inkább. Ez egy remek kiindulási alap, ha ezt eldöntöttük szintén sokat segít, ha tudjuk, hogy a matt vagy fényes felületek tükrözik-e az ízlésünket. Ezzel a két kérdéssel már sokat szűkítettünk, ezután pedig célszerű lehet az árfekvés meghatározása, ami tovább pontosítja az elképzelésünket.

Ha inspirálódni szeretnél, tekintsd meg aktuális kínálatunkat: https://www.eburkolat.hu/

A tervezési folyamat pár lépésből áll csak, és nagyon egyszerű. A termékválasztás után a helyiség méreteit és a szaniterek fajtáját illetve darabszámát kell megadni kollégánk számára. Az adatok segítségével megkezdődhet a tervezés. Amint kész a terv egy-két dekor változtatás még lehetséges, hogy pontosan olyan legyen, mint amilyet szeretnénk. Amennyiben elégedett vagy a tervvel kollégáink megkezdik a burkolatok számítását és készítenek egy árajánlatot.

 

Fontos számunkra, hogy vásárlóink igényeit szem előtt tartsuk, ezért a látványtervezés teljes folyamata intézhető online is. Azonban a termékválasztáshoz érdemes személyesen jelen lenni, hogy munkatársaink megfelelő segítséget tudjanak nyújtani, és biztosan meggyőződhessünk arról, hogy tetszik a választott burkolat.

Amennyiben felújítani szeretnél, bővebb információt az előkészületekről itt találsz