fbpx

Mosdó választás? Ez a 3 legfontosabb szempont!

Ha okosan választod ki a mosdó kagylót, a fürdőszobád egyik legszebb éke lehet. Cikkünkkel abban igyekszünk segíteni, hogy megfontolt és magabiztos döntést hozz: tarts velünk, ha szeretnéd megtalálni a számodra legideálisabb szanitert!

Ahhoz, hogy olyan mosdóra találj, amely hosszú éveken át szolgálja a kényelmedet és biztosítja a fürdőben oly’ nagyra értékelt praktikumot, több szempontot is meg kell fontolnod. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

Paradyz Sari Beige Inserto 25x40 cm csempe
Paradyz Sari Beige 25x40 cm csempe

1. Alapanyag – Vizsgáld meg alaposan!

Ha szanitert, fürdőszobabútort vásárolsz, biztosan nem csak egy-két évig szeretnéd használni. Azért, hogy hosszú távon élvezhesd a mosdódat és kifogástalan funkcióit, nem érdemes olcsóbb alapanyagból készült modellt választani. A silány minőség ugyanis többszörösen bosszulja meg a könnyelmű döntést. Mire ügyelj tehát az alapanyagok esetében?

A legfontosabb, hogy megbízható gyártótól vásárolj, aki garanciát vállal a szaniterre, hiszen tudja, hogy a prémium alapanyagok nem fognak csalódást okozni a mindennapos használat során. Válassz olyan mosdót, amely emellett könnyen tisztítható a megfelelő tisztítószerekkel és persze esztétikai egységet alkot a fürdőszobai kiegészítőiddel (fürdőszobabútorok, zuhanyzó, kád vagy akár a kisebb dekorációs elemek).

Ha a RAVAK-ot választod, dolomit alapú keverékből, ún. öntött műmárványból és kerámiából készült modellek közül válogathatsz. Mindkét anyag prémium minőséget biztosít. Az öntött műmárvány megteremti a tökéletes letisztultságot és a felület simaságát, amely élménnyé varázsolja a használat pillanatait, emellett rendkívül strapabíró. A kerámia szintén magas ellenálló képességű, tartós és egyszerűen tisztítható. Mi a legfőbb különbség a két alapanyag között? Lényegében az, hogy az öntött műmárvány változatosabb formai kialakítást tesz lehetővé, így olyan formájú mosdók készíthetők, amelyek elrugaszkodnak a standard megoldásoktól.

Paradyz Sari Beige Struktura 25x40 cm csempe

2. Méret és elhelyezés – Az egyik legfontosabb kritérium

A fürdőszobában a méret a lényeg! Hiába vágysz duplamosdóra, ha a helyiség adottságai nem teszik ezt lehetővé. Így elsősorban a fürdőszoba paramétereit kell megvizsgálnod a tökéletes szaniterek felkutatásához. Nem kell aggódnod akkor sem, ha kis alapterületű vagy egyedi alaprajzú, speciális fürdőd van (legyen szó panelfürdőszobáról vagy tetőtériről), hiszen rengeteg szaniter, mosdó áll így is a rendelkezésedre, mely kényelmet és praktikumot garantál.

Paradyz Sari Beige 29

Első lépésben mérd fel a fürdőszobád adottságait – ehhez bátran igénybe veheted a 3D tervezőink segítségét -, majd így válaszd ki a mosdók méreteit. Figyelj rá, hogy elegendő helyed legyen kézmosáshoz és fogmosáshoz is, elférjen a könyököd, illetve a mosdó ne legyen se túl alacsonyan, se túl magasan. Fontos tehát, hogy széltében és hosszában is eltaláld az ideális méretet, amely megfelelő rakodófelületet is biztosít egyben például a szappan- és fogkefetartónak, illetve a pipereszereknek. Ebben segítségedre lehetnek a modern, mosdópultos megoldások is.

3. Forma és konstrukció – Mindent a kényelemért!

A titok nyitja a megfelelő konstrukció megtalálása. A fent részletezettek mellett fontos, hogy a választott mosdód formája és kialakítása segítse a mindennapos használatot. Érdemes kellően mély és tágas mosdóterű darabokat választani, amelyhez a megfelelő csaptelep is hozzájárul, hiszen nem mindegy, hogy abból is milyen méretűt választasz (meg tudsz-e tölteni vele kényelmesen egy vázát vízzel vagy csak egy pohár fér be alá?). Gondold át azt is, hogy milyen forma és stílus illik a fürdődhöz: ha mindenből hagyományos, szögletes vonalvezetésű szanitereket választottál, akkor igazítsd ehhez a mosdód alakját. Ugyanez igaz a romantikus, lágy ívekre. Ha egészen profi vagy, vegyítheted is a különböző vonalvezetésű darabokat, de figyelj az összhatásra! Egy kis segítségért térképezd fel a komplex fürdőszoba-koncepciókat, így biztosan jó döntést hozol majd, hiszen ezeket a kollekciókat elismert designerek, tapasztalt szakemberek válogatták össze azért, hogy fürdőszobád a harmónia szigete legyen.